Fietspad Appensvoorde: onteigeningen

We willen in de Appensvoordestraat in Lovendegem deftige fietspaden aanleggen. Nu liggen er geen. Hiervoor zijn onteigeningen nodig.

De commissaris van de afdeling Vastgoedtransacties, belast met de verwerving van de gronden in de Appensvoordestraat, meldt dat er tot op heden 26 innemingen in der minne zijn gebeurd. Hij vraagt om de onteigeningsprocedure op te starten voor 12 innemingen. De afdeling Vastgoedtransacties zal de gemeente begeleiden in de gerechtelijke fase maar komt niet tussen in de voorafgaande administratieve fase van de onteigening.

Gezien de nieuwe wetgeving inzake onteigening en gezien er in eigen diensten geen ervaring met deze procedure is, werd door het college op 13 mei 2019 beslist dat Veneco de gemeente mag begeleiden in de administratieve fase van de onteigening. 

Er dient echter ook een nieuw rooilijnplan voor de Appensvoordestraat te worden goedgekeurd. Het is aangewezen om de procedures voor de onteigening en het rooilijnplan (beiden met een openbaar onderzoek) te laten samensporen. Het nieuwe decreet op de gemeentewegen maakt dit mogelijk. Veneco heeft hiervoor een tijdspad uitgewerkt (zie bijlage).

De ontwerper Plantec heeft ondertussen het onteigeningsplan en het rooilijnplan opgemaakt. Deze plannen dienen voorzien van de wettelijk verplichte motiveringsdocumenten aan de gemeenteraad te worden voorgelegd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s