Na 23 jaar tijd voor een nieuwe uitdaging!

Enkele jaren terug zijn we begonnen aan een spannend avontuur: het fusioneren van drie ocmw- en drie gemeentebesturen tot één gemeentebestuur. Daarna kwam corona. Ik heb al die tijd het goede voorbeeld willen geven in het kader van de maatregelen (thuiswerk, contacten beperken). Het wordt tijd dat ook dit achter de rug is: ik mis de informele babbels met jullie.

Corona dwingt mij er toe om ook dit nieuws via een formele mail te brengen. Ik had het liever persoonlijk met jullie gedeeld.

Straks geef ik een persconferentie, omdat het nieuws als een lopend vuurtje begint rond te gaan. Ik ga vanaf 1 september 2022 een nieuwe uitdaging aan en stop als burgemeester op 1 september 2022.

Ik wil alle personeelsleden en raadsleden van harte bedanken voor de vele inspanningen om zowel de fusie, het gewone werk als de coronaperikelen goed tot een einde te brengen.

Ik ga er de komende tijd nog een lap op geven. De partij zal zo snel als mogelijk communiceren over de verschuivingen binnen het college en de gemeenteraad. Dit vraagt overleg. Zij weten het ook nog maar net.

Nogmaals dank voor de goede samenwerking!

Tony

PERSTEKST

Na 23 jaar in de lokale politiek gaat Tony Vermeire (47), de burgemeester van Lievegem, op 1 september 2022 een nieuwe uitdaging aan. Hij wordt adviseur bij Idea Consult, een  toonaangevend adviesbureau, o.a. rond schaalvergroting en fusie van gemeenten en publieke organisaties. 

Tony Vermeire: “Ik heb altijd gezegd dat ik niet tot mijn pensioen in de lokale politiek wilde blijven. Je mag je niet vastklampen aan je stoel en moet op tijd vernieuwen. Ik startte 23 jaar geleden in de politiek en werkte dag en nacht, zeven op zeven graag en vol enthousiasme aan de groei van onze mooie dorpen. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Toen wij fusioneerden was er nog weinig expertise opgebouwd rond fusies van gemeenten. Ik wil mijn ervaringen doorgeven, zodat we in Vlaanderen verder kunnen werken aan sterke gemeenten. Want dit was altijd mijn passie: samen bouwen aan een sterke gemeente. Veel gemeenten in Vlaanderen stellen zich vragen over schaalvergroting. Ik werd de afgelopen jaren regelmatig gevraagd om hierover te spreken. Ik kreeg hierdoor de smaak te pakken om hiervan mijn beroep te maken. Bij Idea Consult kan ik twee van mijn interesses combineren: mee nadenken over de toekomstige organisatie van gemeentebesturen en het coachen van teams. Ik vind dit een mooi vervolg van mijn professionele carrière.

Idea Consult stelde wel als voorwaarde om geen politiek mandaat te bekleden, aangezien ik voor gemeentebesturen zal werken van verschillende politieke strekkingen. Daarom stop ik op 1 september 2022 met politiek. Ik heb er enkele nachten van wakker gelegen, omdat ik nog altijd graag burgemeester ben. Maar een organisatie moet op tijd vernieuwen. Nieuwe mensen, met nieuwe ideeën, moeten ook kansen krijgen. 

Ik kijk heel dankbaar terug naar mijn periode in de politiek. Dikke merci aan de vele mensen die mij hielpen bij het uitvoeren van mijn mandaat: vrijwilligers, personeelsleden, supporters en alle Lievegemnaren. Samen schreven we een mooi verhaal. Ik geef de partij nu de kans om met een nieuw gezicht in 2024 naar de kiezer te trekken.”

Advertentie

2 gedachten over “Na 23 jaar tijd voor een nieuwe uitdaging!

  1. Ik wens u uiteraard veel succes met uw nieuwe uitdaging, ik weet echter dat veel Lievegemnaren u zullen missen als hun burgemeester. Ik persoonlijk heb uw inzet en dynamische aanpak altijd zeer gewaardeerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s